1052181.jpg

Tarvikkeet

Valkoista vaperia korttipohjaksi

tulitikku, johon on tehty halkeama

1 cm:n levyisiä punaisia, oransseja ja keltaisia paperisuikaleita

3mm:n levyisiä punaisia, oransseja, keltaisia ja vihreitä paperisuikaleita

pienipala punaista paperia

väritöntä askarteluliimaa

Pieni lautanen kaavaa varten (halkaisia n. 18cm)

 

Kukkien valmistaminen

1. Ota 18cm:n pätkä 10mm:n levyistä keltaista paperia. Leikkaa sen pitkä sivu täyteen hyvin kapeita noin 8mm:n pituisia suikaleita.

2. Pane tippa liimaa keltaisen paperisuikaleen toiseen päähän lähelle leikkaamatonta reunaa ja kiinnitä siihen 3mm:n levyinen oranssi paperisuikale. Anna kuivua.

3. Pane oranssin paperisuikaleen toinen pää tulitikun päässä olevaan koloon ja kierrä molemmat suikaleet hyvin tiukaksi kääröksi tulitikun avulla.

4. Kun olet kiertänyt suikaleet, kiinnitä irrallinen pää liimatipalla, jotta käärö ei avaudu. Poista tulitikku ja anna kuivua.

5. Avaa lopuksi "terälehdet" huolellisesti j apaina ne varovasti sormin kukan muotoon.

6. Toista nämä työvaiheet värejä vaihdellen, kunnes olet valmistanut sopivan määrän kukkia.

 

Kortin valmistaminen

1. Leikkaa valkoisesta paperista 22x15cm:n kokoinen suorakulmio. Taita paperi kahtia.

2. Piirrä kaava kukkakimpun käärettä varten jäljentämällä pienen lautasen ääriviivat apupaperille. Leikkaa pyörylä ja jaa se neljään osaan. Leikkaa yksi neljännes irti ja käytä sitä paperikääreen kaavana.

3. Jäljennä kaava punaiselle paperille ja leikkaa irti. Taivuta sivureunat eteen siten, että ne menevät päällekkäin. Venytä päällekkäisiä kaarevia reunoja varovasti saksien terällä, jotta kääreen aukko kaartuu luonnolisen näköisesti. Liimaa kukkien paperikääre viistosti paperin alaosaan siten, että kääreen liepeet jäävät irrallisiksi. Liimaa liepeet toisiinsa.

4. Leikkaa vihreästä paperisuikaleesta lyhyitä pätkiä ja leikkaa niiden päät teräviksi, jotta ne muistuttavat lehtiä. Liimaa muutama lehti kääreen sisäpuolelle taustaksi. Käperrä kahta suikaletta saksien terällä ja pistele suikaleet ulospäin käpertyvinä kääreen liepeiden sisään.

5. Pane tippa liimaa kunkin kukan takaosaan ja liimaa kukat korttiin.

6. Leikkaa pätkä keltaisesta paperisuikaleesta ja tee siitä rusetti paperikääreen etuosaan koristeeksi. Liimaa se paikalleen.