ISÄNPÄIVÄKAKKU
POHJA
4 munaa
2dl sokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
KOSTUTUS
1 1/2dl maitoa
1rkl sokeria
1tl vanilliinisokeria
TÄYTE
2 banaania
1tlk säilykepersikoita
2dl vispikermaa
1rkl sokeria
1tl vanilliinisokeria
KUORRUTUS JA KORISTELU
100g taloussuklaata
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2rkl maitoa
karkkia
1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vaahdota kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille pellin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 7 minuuttia.
2. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä paistopaperi varovasti pois. Puolita torttulevy.
3. Kokoa kakku isolle vadille. Sekoita maidon joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri. Koskuta ppohjalevy pullasudilla.
4. Kuori ja viipaloi banaanit. Valuta persikan puolikkaat liemestään ja pienennä persikat. Vaahoda kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
5. Levitä kermavaahto pohjalevylle ja lisää hedelmät. Nosta päälle kansilevy ja laita leikkuutalauta kevyeksi painoksi. Nosta jääkaappiin hetkeksi.
6. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata. Lisää joukkoon tuorejuusto ja laimenna seosta maidolla.
7. Peitä kakun pinta suklaatuorejuustolla ja koristele karkeilla!
HYVÄÄ!
Kommentit